19. marts 2011
STENBOLLER
Forårs solen skinner og jeg er i gang med at bage speltbrød og "stenboller" vaske tøj, bestille varer fra Solhjulet til min arbejdsplads, betale en to dages tur til London i påskeferien, støvsuge og meget snart hente søn hjem fra kammerat. Så er der lige den der avis ("vandt" min søns avisrute) - til huset længst væk, så jeg kunne få mig en gåtur i dag, og de fem tibetanere, som jeg har for vane at udføre for tiden :-)
Her er opskriften på mine efterhånden berømte stenboller - nu med revet gulerod:
5 dl koldt vand
10 g gær
3 tsk salt
3 dl revet gulerod
2 dl hørfrø
2 dl sesamfrø
2 dl græskarkerner
2 dl solsikkekerner
1 dl hirseflager
3 dl groft speltmel
Det hele røres sammen og stilles til hævning mindst en time overdækket ved stuetemperatur.
Formes til 20 små eller 50 valnødde store boller - lettes, hvis du dypper hænderne i vand - og stilles på plade. Efterhæver 1 time. Bages ved 200 grader i ca. 30 min til de dufter af frisk bagt brød og er lysebrune.
God fornøjelse :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar