5. september 2011

GLUTENFRI BOLLER MED KERNER

.........har længe haft lyst til at spise gluten og laktose frit.........og så alligevel ikke helt........har ofte haft ondt i maven, følt mig oppustet, træt osv. Besluttede mig til en behandling hos en heilpratktiker, som via irisanalyse konstaterede en candida.........så var vejen ligesom vist...........godt jeg har så stor nysgerrighed og interesse for at undersøge og eksperimentere med mad.........glutenfrit, mælkefrit (med undtagelse af smør og piskefløde), sukker frit, rødvins frit :-(, natskyggeplante frit + en del andre fødevarer der skal undgås.......nå lang snak.....her kommer så opskriften på skønne kerneboller:
1 dl boghvedeflager eller risflager
1 dl rismel
1 dl HUSK(loppefrøskaller)
1 dl sesamfrø
1 dl  hørfrø 
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
½ tsk.salt
5 dl vand

Alle ingredienser røres i ca. 5 min med grydeske, til HUSK geleer. Trilles til 16 kugler (med fugtige hænder) og bages ved 200 grader i ca. ½ time.
Bollerne er bløde, lette og holder sig godt. De bliver sprøde igen efter en tur på brødristeren.
.........de ubagte boller.......
.....og de færdige......

2 kommentarer:

  1. Ohh de ser både sunde og lækre ud. Måske man burde prøve dem en dag :-)

    SvarSlet
  2. Dejligt med hilsen om min fars mesterjakel teater.
    Jeg har arvet dukkerne og teatret, men desværre ikke hans talent, så jeg ØVER!!!

    SvarSlet