18. marts 2012

DE SKØNNESTE GULERODS BRUD

........hvor gør det godt at sove i 1½ døgn, ligge med dyne og tæppe, ansigtmasage og kærlig omsorg, forårsolen ind gennem vinduerne, ilden der knitre i ovnen og tændte lys.............
......stod op til en halt anden fornemmelse i kroppen og med masser af lyst til dagen......
........og ny energi........


og.........da kæresten nytrimmet og udhvilet kom ned......
........ kunne jeg servere ny bagte gulerods brud , blødkogte æg og ..........frisk brygget kaffe....
.....altså hvis man kan tale om nybrygget instant kaffe....... 
..........og mens jeg bagte skrev jeg opskriften ned.......:

5 dl varm vand
1 dl cremefraiche 
25 g gær
1 tsk salt
2 æg
200 g revne gulerødder
2 dl grove havregryn
2 dl groft speltmel
5 dl hvedemel
½ dl ærteproteinpulver
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner

Alle ingredienserne blandes sammen - dejen er ret fugtig. Dejen dækkes med et viskestykke og stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse. Med to skeer eller med hænderne sættes der "klatter" på bageplade beklædt med bagepapir og de sættes i kold ovn på 200 grader og bager i ca. ½ time til de er lysebrune og forholdsvis faste. De er en anelse klistrede inden i, når de er helt nybagte, men når de er helt kolde bliver de mere faste. De egner sig rigtig godt til at komme på brødristeren dagen efter og er gode i madpakken....... 

10 kommentarer:

  1. Hej :-) Har kigget forbi dukkerne og skrevet de er super fine med næse :-)

    KH

    SvarSlet
    Svar
    1. .....det glæder mig at du synes om dukkerne......

      Slet
  2. Findes der noget bedre end nybagte boller :-)
    Dejligt du er frisk igen !

    SvarSlet
    Svar
    1. .....tænk....jeg er så taknemmelig.....havde helt glemt hvordan det føltes i kroppen at være fit....:-)

      Slet
  3. Svar
    1. .......ja de kan varmt anbefales....:-)

      Slet
  4. de ser lækre ud, dem vil jeg prøve idag;) ferie og halvsyg, så skal der ske noget;)
    God dag til dig/jer
    KH Sussie:D

    SvarSlet
    Svar
    1. .....Ja dem må du prøve.....her i dag - to dage efter de er bagt..... er de stadig lækre...:-)

      Slet
  5. Mums - det ser godt ud. Jeg glæder mig til at følge med her.

    SvarSlet
    Svar
    1. ......velkommen til.....:-)......også en skøn blog du har.....:-)

      Slet