21. oktober 2012

BOLLER MED SVEDJERUG





.....lovede i sidste indlæg at ligge en opskrift ud på boller med svedjerug (hvis de blev gode:-))

5 dl vand
5 g gær
2 spsk loppefrøskaller
100 g revet æble
200 g revet gulerod
100 g glutenfrit havregryn
100 g hørfrø
ca. 400 g svedjerug mel

Vand gør, loppefrøskaller, revne gulerødder og æbler røres sammen i en skål. Havregryn og hørfrø tilsættes og til sidst svedjerugmel til dejen er fast, men stadig blød. Dejen lægges i en skål med låg over og stilles i køleskabet natten over. Næste dag formes der boller som sættes på bageplade. Efterhæver nogle timer og bages ved 200 grader i ca 30 min.
Bollerne bliver let sødelige p.g.a. det revne æble og ikke så høje, da der samlet set ikke er ret meget gluten i.



4 kommentarer:

  1. Håber du fik nydt din mini ferie og ikke fik vildt stress over alt det du gerne ville fylde i den:)
    Tak for opskrift, kan forstå de blev gode :)

    SvarSlet
  2. ....tak ferien har været god og mega travl........nu har jeg virkelig brug for ferie :-)

    SvarSlet
  3. Uhm hvor ser det bare godt ud :9

    SvarSlet
  4. ....det der svedjerug kan man bruge til mangt og meget.......forleden bagte jeg pandekager med det.....

    SvarSlet