3. februar 2013

FANTASTISK SALAT OG AJVAR


Vil så gerne have de vegetabilske proteiner ind i mit køkken, men det holder lidt hårdt.
Denne opskrift er dog ganske fantastisk, og rigtig lækker sammen med ajvar.


Til ajvar skal du bruge:
5 røde/gule/orange peberfrugter
1 løg i skiver
3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
½ tsk chilipulver
salt og peber

Peberfrugterne halveres og kernerne fjernes. Løg og peberfrugter med skindsiden opad lægges på bagepapir  og bages 40 min. ved 200 grader. Kommes i en skål med låg, så dampen får skralden til at løsne.
Alle ingredienserne blendes til en glat lind pasta.

Til salaten skal bruge:
125 g belugalinser.
1 stor pære
saften af ½ lime
½ spidskål
100 g babyspinat

50 g mandler
1 spsk tamari
1 spsk ahorn sirup

Linserne vaskes og koges i 20 min. Vandet hældes fra og de skylles under koldt vand.
Spidskålen snittes fint og pæres skæres i både
Mandlerne ristes på tør pande. Når de har fået farve hældes tamari og sirup på pandes, og det vendes med mandler 1 min.
Det hele arrangeres på et fad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar