14. maj 2013

SKVALDERKÅLS/LØVSTIKKE SPESTO

En håndfuld skvalder kål


En håndfuld løvstikke

 2 håndfuld mandler

 Hvidløg, mandler, olivenolie, lidt citronsaft, salt, peber, løvstikke og skvalderkål 
lige før mødet med stavblenderen

 Efter mødet med min skønne bamix stavblender

En skøn pesto med kraft og smag fyldt med gode olier og grønne vitaminer

Skvalderkål er base dannende og virker udrensende. Den er rig på mineraler. Munkene, som her indført den til bl.a. Danmark brugte den, som en tidlig forårs grøntsag, stuvet sammen med bl.a. kål. Den har været brugt til behandling af gigt og ledproblemer, og som omslag ved podegra (urinsyregigt).
Ukrudt er blevet en meget populær spise og udmærker sig da også ved at være fyldt med næringstoffer - fytonutrienter, som ikke findes i samme mængde i de dyrkede grøntsager.

1 kommentar:

  1. Mums ! Får mig til at drømme om nye danske kartofler, der lige vendes i din lækre pesto :)
    - måske en bid hornfisk til.. Gude spise :)

    SvarSlet