21. august 2013

PITABRØD OG LIDT OM NYT UDSTYR

Denne vægt har været med mig i rigtig mange år. 
Den har vejet det meste og jeg har bare været SÅ glad. 
Men den vejer jo altså kun kun "cirkavægt", 
og et behov for en vægt med helt præcise angivelser, opstod ret pludseligt som et must.
 Derfor denne lille sag, som ikke pynter meget, men til gengæld intet fylder og gør ikke meget væsen ud af sig. Den kan veje ET gram kanel, smør, sukker, vaniljepulver - just name it! Et halv hvidløg vejer 19 gram!  
Så blev der bagt pitabrød - ny opskrift med forskellige meltyper
3 dl lunken vand10 stk
20 g gær
1 tsk salt
50 g fuldkorns majsmel
1 spsk. olivenolie
50 g kikærtemel
250 g fuldkorns speltmel

Alle ingredienser æltet til en blød og lækker dej. Efterhæver ca ½ time.
Dejen deles i 10 stykker (64 g) :-) og hvert stykke rulles ud på et mel drysset bord til en flad cirkel, ca 12 cm i diameter. Sættes med afstand på en bageplade med bagepapir. Efterhæver 15 min.
Bages ved 200 grader i ca 15 min

De blev fyldt med masser af grøntsager, persille, farlafler fra Nutana, og en god dressing ag fromage fraise, urtesalt, hvidløg, peber og økologisk majo.




2 kommentarer:

  1. Sejt den er gennemsigtig !
    :)
    Ser godt nok lækkert ud, dit pitabrød med fyld, mums !

    SvarSlet
  2. Sjovt, hvordan sådan en ny dims, kan forandre. Alt bliver pludselig vejet. Jeg eksperimenterer i køkkenet som aldrig før, får lavet nye opskrifter og de bliver oveni købet skrevet ned. Og ja pitabrødene blev ganske gode!

    SvarSlet