28. august 2013

TOFU OG SPIDSKÅL I SKØN FORENING

Spidskål er gået hen og blevet et af husets favoritspiser. 
Vi har mest spist det fint snittet i salater med en god dressing og ristede pinjekerner. 
Sammen med kylling eller tofu - let stegt på pande gør det sig også godt.
Denne ret opstod, da jeg havde noget tofu naturel, der nærmede sig udløbsdato.


Opskrift på marineret tofu og let stegt spidskål:
2 personer
saften af en citron
1 tsk salt
2 tsk ingefær, stødt
1 tsk gurkemeje
3 fed presset hvidløg
½ tsk honning
250 g tofu naturel


15 g olivenolie til stegning

Alle ingredienser til marinaden røres sammen.
Tofuen skæres i tern og vendes grundigt i marinaden.
Kan med fordel marinere natten over.
Steges gyldne i olivenolie. 
1 spidskål snittes fint og steges i lidt olivenolie sammen med karry og lidt salt.
Den stegte spidskål lægges på en stor tallerken, de marinerede og stegte tofu tern drysses på, og der pyntes med lidt persille. 




 Den skønne lidt rustikke tallerken er fra Bruuns Keramik - hun er i øvrigt med på 
Toldbodsmarkedet doc#1 i Aalborg den kommende weekend

Ingen kommentarer:

Send en kommentar