28. oktober 2013

CHAMPIGNON/NØDDEPOSTEJ

En sød vegetar veninde kommer på besøg til aftensmad så -
 derfor skal der laves postej af champignons og nødder.
Vi får flere og flere dage med vegetarmad her i huset.
 Jeg får det mere og mere sådan, at skal vi spise kød, skal det være kød af dyr, der har levet godt, 
og det er lidt vanskeligere at få fat i, og så er det noget dyrere.
"Dyr er dyrt" 

Jeg brugte kogt quinoa i postejen, som er ret proteinrig. Hvis ikke lige man har det i køkkenskabet, kan kogte ris også fungere fint.

Opskrift: 4 personer
100 g quinoa
500 g champignon
150 g løg
25 g smør
50 g hasselnødder
2 stk æg
½ dl fløde 38%
1 tsk tørret timian
salt/peber

Kog quinoa med salt.
Rens og hak champignonerne groft.
Hak løgene.
Svits løg og champignon i smør og olie.
Tilsæt hakkede nøddekerner og timian.
Lad det hele dampe i 5 min under låg.
Tilsæt quinoa, æg og fløde.
Smag til med salt og peber.
Kom blandingen i en smurt form og bag ved 180 grader i ca 30 min.
Pr. 100 gPr. person (249 g)I alt
Energi140 kcal349 kcal1396 kcal
Protein5,1 g13 g50 g
Kulhydrat13 g31 g124 g
Fedt8,1 g20 g81 g

4 kommentarer:

  1. Jeg holder meget af quinoa !
    Smuk postej- den skal sikkert vække lykke :)

    SvarSlet
  2. Det lyder da som om det skal prøves! Tak for opskriften og inspirationen :-)

    SvarSlet
  3. Den er ret god, og ufattelig nem at lave :-)

    SvarSlet