27. november 2013

QUORN I KARRY

Har du smagt "den vegetariske kylling" - kaldet Quorn?
 Man behøver absolut ikke at være vegetar for at spise Quorn.
Det er lavet af svampe, er meget proteinholdigt og minder i smag og konsistens om kylling.
Her på det sidste har der været sendt en del programmer på tv, hvor vi har kunnet se, hvilke jammerlige forhold kyllinger vokser op under. Alternativer til at spise disse kyllinger, der vokser op i mørke, trange pladsforhold, brækkede ben på grund af for hurtig tilvækst osv osv, kunne være at have kyllinger i baghaven, købe økologisk kyllinger eller spise "vegetarisk kylling" (=Quorn) 

6 personer
600 g quorn, filet
1 stort løg
1 dåse kokosmælk
1 spsk karry, pulver
1 stor peberfrugt, rød
1 blomkål
5 g kokosolie
1 blomkål - revet

Løget skæres i tern, tilsæt karry og svits let i kokosolie.
Quorn skæres i tern og tilsættes.
Rød peberfrugt skæres i tern og tilsættes.
Tilsæt 2 dl vand og kog ved svag varme i 15 min.
Tilsæt kokosmælk og varm igennem.
Smag til med salt.

Jeg rev et blomkål og serverede under karryen istedet for ris, og hermed blev det en ret med lavt kulhydrat indhold.

Næringsindhold

Pr. 100 gPr. person (294 g)I alt
Energi88 kcal258 kcal1547 kcal
Protein5,4 g16 g95 g
Kulhydrat5,2 g15 g92 g
Fedt5,5 g16 g97 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar