Gulerodskage lyder da sundt,
men tag ikke fejl, denne kage, er fyldt med chokolade, tørret frugt, smør og sukker
Denne kage bagte jeg ofte, da jeg arbejdede i Øko Mor i Svendborg og hver en stump blev solgt.
I dag bagte jeg den til vores afskedsreception af lederen på min arbejdsplads.
Og fordi det er forår og fordi det er i marts, blev den pyntet med de lyse lilla velduftende marts violer.
Opskrift på gulerodskage:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
370 g sukker
160 g revet gulerod
370 g blandet tørret frugt skåret i store tern
200 g mørk chokolade skåret i tern
60 g kokosmel
4 æg
180 g smeltet smør
Alle ingredienser røres sammen med en grydeske og kommes i en bradepande beklædt med bagepapir.
Overfladen glattes.
Bages ved 180 grader i 30 min.
Når kagen er kold smøres den med flødeoste glasur.
Drys evt. med hakkede nødder.
Skæres ud i trekanter - ca 32 stykker eller 64 stykker
Flødeosteglasur:
250 g flødeost
60 g smør
185 g formelis
1 tsk vaniljepulver
Alle ingredienser piskes sammen med el pisker.
God weekend.
Halleluja hvor ser den lækker ud ! - har være tpå kostomlægning i snart 3 måneder og jeg drømmer stadig om et stort fedt stykke kage. Det kan ikke vare længe før jeg skal ha´ et stykke :-)
SvarSletLad denne kage blive din første himmerigsmundfuld efter din kostomlægning!
SvarSlet