18. marts 2014

LÆKRE RIS/LINSE FRIKADELLER MED GROV RÅKOST

Hold da op, hvor har vi taget de grove rodfrugter til os.
Porrer, løg og kål er også et hit.
Altid lidt grønne krydderurter og lidt citron.
Ofte en pesto af soltørrede tomater.
Jeg er vist sådan lidt skabs vegetar, synes de vegetabilske proteiner smager rigtig godt, og så er de tilmed fyldte med fibre og gode næringsstoffer.




 Disse frikadeller er lavet af brune ris og brune linser og er et hit både herhjemme og på mit arbejde.

Ris/linsefrikadeller

1 dl ris, brune
100 g grønne linser
2 stk æg
10 g persille
25 g havreklid
200 g løg
25 g sesamfrø
salt/peber

Ris og linser skylles godt og koges i rent vand i 40 min.
Alle ingredienser blendes i fodprosesser til en fast masse.
Formes til små frikadeller.
Steges i olivenolie/kokosolie til en pæn lysebrun farve.




2 kommentarer:

  1. Skabsvegetar :)
    Ser meget frikadeller agtige ud !

    SvarSlet
  2. De smager godt, og ligner frikadeller, og som sagt kan både børn og voksne li´dem.
    Dejligt, billigt og ok sundt :)

    SvarSlet