26. april 2014

LÆKKER LINSEPOSTEJ

Her i huset synes vi det er rigtig dejligt med kødløse dage. Da vi var i Frankrig her i påsken, lavede Susanne en rigtig skøn linsepostej, som jeg har forsøgt at kopiere her efter hjemkomst. Jeg tror hun kom frisk hakket persille i, men det havde jeg ikke ret meget af i haven, så jeg har lavet en udgave med tørrede krydreurter.







225 g brune linser
4 stk æg
100 g smør
1 terning grønsagsbouillon
4 stk. rødløg
5 fed hvidløg
0,5 g ramsløg
0,5 g oregano
0,5 g timian
0,5 g basilikum
1 tsk salt
0,5 g peber, sort

Skyl og kog linserne i rigeligt vand tilsat lidt salt. 
Hæld vandet fra og tilsæt smør og bouillontern.
Hak løg og hvidløg fint og tilsæt linse blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt.
Hæld blandingen i et ovnfast fad og bag postejen ved 200 grader i 30 - 40 min. til den er gylden og fast.

Man kan skifte smørret ud med en god olivenolie.
Prøv også med andre krydderier f.eks. salvie og hakkede valnødder.
Postejen vil også være rigtig god med hakkede friske krydreurter f.eks persille. ramsløg, dild, løvstikke eller purløg.

Ha en skøn søndag i forårs solen!

2 kommentarer:

  1. Lavede den i går, også med frisk løvstikke, persille, oregano og salvie fra haven og alle kunne lide det. Uhm. Hvordan vejer man 0,5 g ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder godt - vi laver den som vegetarisk gæste mad til i aften.

      Slet