I min nye bog om kompostering "Kompost i byen af Marianne Mark, er der en opskrift på brændenældegødning, som jeg længe har haft lyst til at lave. I al sin enkelhed går det ud på at blande 1 kg brændenælder med 10 liter vand. Denne suppe skal stå i ca 10 dage, hvor man af og til rører i den. Herefter skal den sies og fortyndes 1:10 eller 1:2 alt efter flantens robust hed.
Så på min morgengåtur medbragte jeg den store 15 liters spand og hæksaksen.
Middelalder kvinden (eller måske skal vi helt tilbage til oltidskvinden) bankede i mit hjerte.
Her min hjembragte plantekraft.
Spanden fyldes med vand, fra vores regnvandstank
Nu kan de fine grønkål og alle de andre urter glæde sig til voksekraft
I morgen skal de første spæde spinatblade indtages.
Hvor er dine grønsager flotte !!! Jeg bliver ganske misundelig :)
SvarSletÅh, jeg er sikker på at mine grøntsager ville få mindreværdskomplekser, hvis de hilste på dine ærtespirer, karse og hvad har vi..... :)
SvarSletSer dejligt ud. Min brændenældesuppe, hat ligget et par måneder, spændende at åbne den sorte pose. Hvor var det en lækker fastedag, mums hvor det smagte:)
SvarSletDet bliver sjovt at begynde at gøde med min "heksebryg".
SvarSletHvor er jeg glad for at du kan li´ maden Susanne.