19. maj 2014

GLUTEN OG SUKKER FRI KAGE MED MASSER AF TØRRET FRUGT

Sommer og haveliv og et dejligt stykke kage hører sammen.
Med hjem fra Sydfrankrig havde jeg en pose økologisk boghvedemel, som var fra Normandiet.
Aldrig har jeg smagt så fantastisk boghvedemel. Jeg fandt denne kage opskrift i et blad i Bargemon.
Har ændret et par ting fra den oprindelige opskrift, så nu er den helt perfekt.




Opskrift på Skøn frugtkage

75 g kokosolie
2 dl vand
100 gram hakkede mandler
100 g kokosmel
60 g boghvedemel
450 g tørret frugt skåret i tern
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
1 tsk nelliker
2 tsk ingefær
2 tsk bagepulver
3 æg

Kokosolien smeltes sammen med vandet og afkøles.
Alle ingredienser røres sammen.
Dejen kommes i en smurt form.
Bages i ca 40 min. ved 160 grader.
Kagen smager godt lun, med bliver bedre og bedre efter dage i køleskabet.
Smager godt i selvskab med smør.

2 kommentarer:

  1. Det smitter, laver ligestraks kagen, den smagte så godt, med bare lid smør :)

    SvarSlet
  2. Den smager nemlig godt, og nu er den fantastiske pose med boghvedemel fra normandiet næsten tom - øv!

    SvarSlet