3. juni 2012

GLUTEN OG LAKTOSEFRI RABARBER MUFINS

...........jeg eksperimenterer og undersøger..........øver og læser om..........
...........mad uden gluten.....sukker........laktose..........
..............mad skal være lækkert, nærende, dufte, smage og se indbydende ud........
.......flere og flere mennesker har allergi eller intolerance over for et eller flere.......
........stoffer.........
.......jeg selv kan mærke, at udelukkelse af mælke og melprodukter giver mig.......
......... bl.a.mere energi, bedre fordøjelse og bedre søvn........ 

 ........en lille sommer ret med friske fynske asparges og dito jordbær......
....... med spinat af egen "avl", grøn basilikum pesto, en purløgsblomst og røget laks........
......og......
.
........små rabarber muffins........

100 g abrikoser koges med 2 dl vand i 5 min og blendes (med vandet)
100 g mandler (det er fint med et par bittermandler i, så får kagerne en marcipanlækker smag) blendes 
1 moden moset banan
4 æg
3 spsk oliven olie
1 tsk bagepulver 
1 tsk vaniljepulver
50 g quinoamel
50 g mandelmel
Alt røres sammen og fordelses i ca. 15 muffinsforme.
4 gode rabarber stængler skæres i 2 cm lange stykker og koges i en anelse vand eller i en sukkerlage, hvis du synes, det bliver for surt........ 
Rabarberstykkerne afdryppes og lægges over.
Bages i ca. 15 min ved 175 grader.



2 kommentarer:

  1. Sikke du tryller ! Så fin mad, du kan skabe , selv med begrænsninger af "normale" råvarer.
    Jo- vores kager ligner hinanden, men mine er fyldt med smør, sukker og mel :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. .......smørs, sukker og mel smager jo fantastisk........men er knap så spændende, hvis mavesystemet er utilfreds!

      Slet