8. september 2013

SQUASH TID - SQUASH KAGE

To skønne solskins gule squash - en foræring fra en sød veninde. 
Og straks tænker man kage - squash kage. 
Og hvad vil da være mere naturligt end, at kaste sig over bagningen af en sådan, 
når vi nu skal på tur med denne søde veninde og hendes mand.
Kage til den medbragte kaffe - af venindens egne gode have sager.
 Økologiske æg af bedste kvalitet - 
jeg kender "konen med æggene" og ved, 
at hønsene går rundt ude under åben himmel og gnasker i alt det grønne,
 finder en bille, tager et støvbad og gokker med hovedet lige op mod solen.
Så når vi nu ikke selv har høns i haven er disse æg det næst bedste.


Du får lige opskriften på Squash kagen:

3 æg
250 g rørsukker
2½ dl olie
500 g revet squash
300 g groft speltmel
2 tsk vinstens bagepulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljepulver
3 tsk kanel

Æg og sukker piskes hvidt og skummende.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til en ensartet masse.
Denne portion rakte til 12 muffins og to af de smarte karton bage forme (Netto).
Bages ved 180 grader i ca 25 min.

Når den er kølet af toppes den med flødeostecreme:

200 g flødeost
100 g smør
200 g flormelis
1 tsk vaniljepulver

Alle ingredienser piskes sammen




Kagen får lidt mere struktur, når der anvendes groft speltmel. 
og er meget sagtig, blød og lækker.
Disse små muffins med topping er så lækre,
 at det er  mere end ualmindeligt vanskeligt -ikke liiiiige at tage en´til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar