20. februar 2014

SMÅ OKSEKØDSDELLER MED GRØNTSAGSPULP OG HAVREKLID

Jeg lavede aflange oksekødsdeller og grov mandelmos til fødselsdagen i går.
Dellerne bestod, ud over den økologiske hakkede oksekød, af pulp fra min juiceproduktion.
Jeg kan rigtig godt li´ ideen om at anvende hele grøntsagen, så når pulpen skal anvendes i maden, 
skræller jeg grøntsagerne. 
Jeg brugte pulp, som bestod af gulerødder, rødbede og broccoli stok. Den øverste del  af broccolien (blomsten) brugte jeg til broccolisalat.

 Oksekøds deller og grov mandelmos i Bruuns Keramik muslingeskaller.

Mandelmosen er lavet af iblødsatte mandler, der er blendet med en anelse salt og lidt mandelolie.


Oksekødsdeller med grøntsagspulp:

60 stk
1100 g hakket oksekød, 8-10%
190 g grøntsags pulp (fra saftpresseren)
1 stort løg
1 spsk salt
1 spsk oregano
1 spsk timian
1 spsk basilikum
1 lille spsk groftkværnet peberblanding
3 stk æg
50 g havreklid

Løget hakkes fint.
Alle ingredienser røres sammen og hviler i køleskab.
Formes til små aflange deller.
Steges i en blanding af smør og olivenolie.


2 kommentarer:

  1. Synes det er så dejligt at du bruger alt ! Ikke noget mad spild her :)

    SvarSlet
  2. Det er efterhånden ikke ligetil, at finde de gode råvarer og får derfor også mere og mere respekt for de gode af slagsen. Så INGEN madspild her.

    SvarSlet