4. marts 2014

STORE PANDEKAGEDAG

I dag - den 4.- 3. er det pandekagedag. Tirsdagen efter fastelavnsmandag.
Det er jo en vild vigtig dag at huske, for en pandekageelsker som mig.
 Før i tiden skulle kristne faste 40 dage op til påske. For at få tømt skabe og skuffer for madvarer, man ikke måtte spise under fasten, bagte man pandekager, som bestod af hvidt mel, æg, mælk, sukker og smør
Så når bunken af pandekager var fortærret, kunne fasten begynde!
I dag, har vi så mange andre grunde til at spise pandekager.
Her er der et udvalg af forskellige pandekager, som hver har sin charme:

Pandekager med revet æble, hakkede mandler og kanel

Pandekager af sojamel og med råsyltet hindbærmarmelade uden sukker

Pandekage lagkage

Denne kage, består af tynde pandekager lagt sammen med råsyltede jordbær/hindbær og en blanding af skyr, vanilje, sukker og flødeskum på toppen, drysset med tørrede kornblomster kronblade.

Pandekage med rejer 

Pandekage med hakkede mandler

Blinis med stenbiderrogn og rødløg

Ovnbagt pandekage med melon


2 kommentarer:

  1. Hvor skønt med alle disse forskellige pandekager ! Inspirerende og lækkert - tak :)

    SvarSlet
  2. Pandekager ER godt - her til morgen - på min fridag - blev den meget modne banan og det halve æble(i frugtskålen) brugt sammen med et æg og lidt hakkede mandler til min morgenpandekage.

    SvarSlet