24. august 2014

LÆKKER BLOMMETÆRTE UDEN GLUTEN OG SUKKER

Blommer er en rigtig august frugt og mange træer bugner. 
Vi har haven fyldt med æbler og pærer, men ingen blommetræer.
På vores lørdagstur til Langø og Fyns hoved kom vi forbi en vejbod med kæmpe blommer.
For mig er søndag lig med kage, så med flere bakker blommer i bilen, 
begyndte jeg straks at udtænke en blomme søndags kage.




Vi spiser i vid udstrækning LCHF mad her i huset for tiden. 
Det vil sige ingen sukker og ingen stivelse, men gerne forskellige former for fedt.
Kagen blev rigtig lækker og nydt i venners lag med friskpisket kold flødeskum.
OPSKRIFT:
4 æg
1 dl sukrin gold
½ spsk loppefrøskaller
1 dl mandler malet til mel i kaffekværn
100 g smeltet smør
6-8 blommer delt i kvarte.

Blommerne deles i kvarte og lægges i bunden af et tærtefad.
Æg og sukrin gold piskes let og luftigt og blandes med loppefrøskaller mandelmel og smeltet smør.
Dejen hældes over blommerne og kagen bages ca ½ time ved 175 grader.
Smager godt både lun og kold.
God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar