12. april 2015

ABRIKOSMARMELADE UDEN SUKKER OG KERNESUNDE BOLLER

Disse skønne boller er blevet til i et forsøg på at mindske mængden af gluten, og samtidig få en bolle, der smager af brød. Vi bager dem ofte, både hjemme og på arbejde.


1 dl chiafrø
1 dl solsikkefrø
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
6 dl vand
1 tsk salt
5 g gær
1 dl havreklid
2 dl grahamsspeltmel

Rør alle ingredienser sammen og stil det tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Form 16 små boller og sæt på plade.
Sættes i kold ovn og tænd på 200 grader.
Bag ca. 45 min til de har fået en lysebrun hård skorpe.
Afkøles på rist.

 Violer, mini påskeliljer og små blå forårs bebudere, jeg ikke kender navnet på.


Jeg havde nogle appelsiner til overs, som lå i frugtfadet og var blevet lidt kedelige, og fik ideen til denne lækre abrikosappelsin marmelade uden sukker.
Jeg pressede saften af tre appelsiner, skrællen hakkede jeg fint og klippede en pose abrikoser ned i saften. Denne "suppedas" fik lov at trække et par timer inden jeg lod det simre i en gryde, til det blev til en jævn masse. 
Kom det straks i skoldede små glas, og fik hurtigt ben at gå på.

2 kommentarer:

  1. Ville gerne spise en bolle med den marmelade i dit selskab :) Og så ville jeg fortælle at jeg ved hvad den blå blomst hedder; snepryd :)

    SvarSlet
  2. Snepryd - tak for det! Og ja, hvor kunne det være hyggeligt at sidde og spise marmelade madder sammen - det gør vi en dag - måske en sommerdag :-)

    SvarSlet