28. september 2015

GROVBRØD MED PÆREPUÆP OG VALNØDDER

JEG HAR HOLDT EN LANG PAUSE
Ikke kun her fra bloggen, men sådan pause i det hele taget.
Jeg sagde mit job op pr 1. juni. Havde brug for at stoppe lidt op, og se mig lidt omkring. 
Jeg har været stille, gået lange ture, nydt at være i live, set en masse venner, nydt haven og strikketøjet, summet over livet, nusset børnene og kysset kæresten.
Nu er efteråret kommet. Æblerne falder ned af træerne og giver os vores daglige c-vitamin boost i form af frisk presset juice fra vores nye slow juicer.
Jeg er ved at være parat til at tage fat igen på det udadvendte liv med job og uddannelse og gang i forskellige aktiviteter. Det er en rigtig rar fornemmelse.


Pærer har vi ikke mange af, men de to træer forsyner os med nok, til at vi både kan få lidt juice, lidt gnask og en enkelt kage her hen over efteråret.

I går bagte jeg et skønt brød, hvor jeg brugte pulpen fra morgenens pære juice. 
Det er en rar tanke at undgå madspild og udnytte hele råvaren.
Pærepulpen giver brødet en lidt sødlig smag, som går fint til både ost og pølse.


TIL ET STORT BRØD BRUGTE JEG.

20 g gær
180 g pærepulp
50 g smeltet smør
3 dl koldt vand
1 dl soja yoghurt eller anden surmælk
1 tsk salt
100 g valnødder
150 g rugmel
ca 400 g hvedemel
Lidt hvedemel til æltning og hele valnødder til pynt.

Alle ingredienser æltes sammen og dejen står tildækket med et klæde over ca en time.
Dejen æltes godt - måske der skal æltes lidt mere mel i.
Formes til et aflangt brød som stilles på bageplade og pyntes med hele valnødder.
Brødet efterhæver ca 1/2 time og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 50 min. Brødet skal lyde hult, når man banker på det. Afkøles på rist.
God fornøjelse.


1 kommentar:

  1. Så stor respekt for dit valg ! Lyder spændende, måske du vil fortælle om dine overvejelser og hvilken vej du nu giver dig ud på..Lækkert brød og tak for at dele opskrift :)

    SvarSlet