3. februar 2014

RØDBEDEBURGER AF RØDEBEDEPULP

Rødbede saft af rødbeder, ingefær, æbler og grape er en skøn kombination og fyldt med vitaminer.
Af pulpen lavede jeg skønne rødbedebøffer, som blev til sunde burgere. 
Vi sluttede weekenden med et fest måltid 
inden vi sendte de tre unge mennesker tilbage til deres respektive hjem.



Af pulpen lavede jeg skønne rødbedebøffer, som blev til sunde burgere. 
På den måde sluttede vi weekenden med et fest måltid 
inden vi sendte de tre unge mennesker tilbage til deres respektive hjem.

OPSKRIFT PÅ RØDBEDE BØFFER:
300 g rødbedepulp (jeg brugte skrællede rødbeder, da pulpen skulle bruges)
50 g havreklid
50 g grove havregryn
3 æg
1 finthakket rødløg.1 tsk tørret ramsløg
1 tsk oregano
1 tsk hvidløgs pulver
1 tsk koriander
salt/peber

Det hele røres sammen og steges i blanding af olie og smør til de har en fin gylden skorpe.

Hjemmebagte boller med sesamfrødrys blev smurt med hjemmerørt remoulade. 
Ud over rødbedebøfferne blev burgerne fyldt med løgringe, kapers, tomatskiver, agurkeskiver, salat og revet peberrod. 

OPSKRIFT PÅ HJEMMERØRT REMOLADE:
2 dl skyr
1 spsk øko mayonnaise
3 spsk fint snittet syltet agurk
4 spsk fint snittet rødløg
2 spsk hakkede kapers
salt/peber

Mums et godt måltid!

2 kommentarer:

  1. Uhm - ser lækkert ud. Og man kan vel også bruge rødbeder der bare er revne?

    SvarSlet
  2. Jeg er sikker på at fint revne rødbeder også vil gå fint. Det er muligt at presse noget af saften fra, blot ved at trykke de revne rødbede i en si. Du må endelig fortælle om resultatet, hvis du prøver opskriften!

    SvarSlet