Det er jo slet ikke til at lade disse skønne sprøde stængler stå.
For et par uger siden, fik jeg en rigtig skøn kyllinge ret hos gode venner, hvor der var rabarber i.
Det smagte fantastisk - må huske at be´ om opskriften!
I dag skal rabarberne bruges i en kage - har tænkt at den skal være glutenfri og med meget begrænset mængde smør og sukker.
80 g sukrin
70 g kokosolie
40 g smør
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 dl plantemælk (mandelmælk, rismælk osv) Jeg brugte mælk lavet af sesamfrø og græskarkerner.
et lille nip salt
200 g glutenfri mel - jeg brugte en blanding af følgende mel typer: 45 g havremel, 10 g havreklid,
40 g kikærtemel, 70 g rismel, 10 g kokosfibermel og 25 g quinoamel - prøv dig frem og find din helt egen favorit :)
Fyld:
330 g rensede rabarber50 g groft hakkede mandler
Marens:
3 æggehvider
200 g sukker
Sukrin og æggeblommer piskes luftigt og hvidt.
Kokosolie og smør smeltes.
Mel blandingen sigtes ned i skålen til æggemassen sammen med salt, bagepulver og vaniljepulver.
Den smeltede olie/smørblandign hældes i sammen med plantmælken.
Hele molevitten røres sammen til en glat dej.
Dejen hældes i et smurt tærtefad.
Rabarberne snittes i 1 cm lange stykker og trykkes ned i dejen.
De groft hakkede mandler drysses på toppen.
Kagen bages i 25 min ved 200 grader.
Imens kagen står og hygger i ovnen, piskes æggehvider med sukker til en tyk, guf lignende konsistens.
Marensmassen fordeles nu over den næsten færdigbagte kage. Ovnen skrues ned på 180 grader, og kagen bages færdig i ca 15 min.
Den blev rigtig lækker - og bliver kun endnu bedre af at stå til næste dag :-) - hvis man kan.
Ser lækker ud ! Tænk, har haft så svært ved at få rabarber til at gro her i skoven...Så har ingen !! Har netop købt nogle nye små og sat, så nu må jeg bare vente et par år... !!!!
SvarSletPlanter har som mennesker helt særlige steder de helst vil være og vokse. Håber dine nye kan finde sig til rette i din skønne have.
Slet